GRAMOTA Publishers suggests publishing your scientific articles in periodicals
Pan-ArtPedagogy. Theory & PracticePhilology. Theory & PracticeManuscript

Archive of Scientific Articles

SOURCE:    Historical, Philosophical, Political and Law Sciences, Culturology and Study of Art.
Issues of Theory and Practice
. Tambov: Gramota, 2012. № 9. Part 1. P. 225-229.
SCIENTIFIC AREA:    Historical Sciences and Archeology
Procedure of Scientific Articles Publication | To Show Issue Content | To Show All Articles in Section | Subject Index

License Agreement on scientific materials use.

CHURCH, STATE, SOCIETY IN MODERNIZATION AGE: INTERRELATIONS PROBLEM

Bezgin Vladimir Borisovich, Father Viktor (Lisyunin)
Tambov State Technical University

Tambov Theological Seminary


Abstract. The authors present the review of this journal publications reflecting the state of the Russian Orthodox Church during the period of the Russian society modernization, the content of the state-church relations, as well as the social status of clergy, emphasize the topicality of the problematic of the articles under the review, the novelty of the authors' research approaches, their activity in the use of archival documents, reveal the existing shortcomings in the works, and determine the questions that require scientific understanding in the context of the studied problem.
Key words and phrases: статья, автор, государство, Русская Православная Церковь, священнослужители, исследование, социальное служение, благотворительность, article, author, state, Russian Orthodox Church, clergy, research, social ministration, charity
Open the whole article in PDF format. Free PDF-files viewer can be downloaded here.
References:
  1. Vlasova A. V. Tserkovno-obshchestvennoe sotsial'noe sluzhenie v dorevolyutsionnye voennye gody na Urale // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2011. № 3 (9).Ch. III. S. 26-28.
  2. Ershov B. A. Vzaimootnosheniya Russkoi Pravoslavnoi Tserkvi s obshchestvom i vlast'yu v guberniyakh Tsentral'nogo Chernozem'ya v XIX - nachale XX v. // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2011. № 5 (11). Ch. III. S. 58-60.
  3. Ershov B. A. Gosudarstvenno-pravovoe regulirovanie deyatel'nosti Russkoi Pravoslavnoi Tserkvi v guberniyakh Tsentral'nogo Chernozem'ya v XIX - nachale XX veka // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2012. № 4 (18). Ch. II. S. 75-78.
  4. Ershov B. A. Semeinye osnovy zhizni svyashchennosluzhitelei v guberniyakh Tsentral'nogo Chernozem'ya v XIX veke // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2011. № 2 (8). Ch. II. S. 68-71.
  5. Ershov B. A. Sotsial'no-psikhologicheskaya kharakteristika svyashchennosluzhitelei gubernii Tsentral'nogo Chernozem'ya v XIX - nachale XX v. // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2011. № 8 (14). Ch. I. S. 91-94.
  6. Klyuchareva A. A. Blagotvoritel'naya deyatel'nost' pravoslavnykh monastyrei v gody Pervoi mirovoi voiny // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2011. № 8 (14). Ch. II. S. 98-102.
  7. Kosheleva A. I. Propovednicheskaya deyatel'nost' prikhodskogo dukhovenstva v eparkhiyakh Srednego Povolzh'ya v poreformennyi period (na primere Penzenskoi i Samarskoi eparkhii) // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2010. № 2 (6). S. 38-39.
  8. Petrova O. A. Rol' Russkoi Pravoslavnoi Tserkvi v prizrenii nesovershennoletnikh lits na Dal'nem Vostoke Rossii v kontse XIX - nachale XX v. // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2011. № 5 (11). Ch. II. S. 142-145.
  9. Rozhina A. V. Istochniki dokhodov monastyrei Vologodskoi gubernii v 1860-1917 godakh // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2012. № 1 (15). Ch. II. S. 160-163.
  10. Skutnev A. V. Institut blagochinnogo v sisteme upravleniya Russkoi Pravoslavnoi Tserkvi v poreformennyi period // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2011. № 2 (8). Ch. II. S. 180-182.
  11. Skutnev A. V. Pravoslavie v zhizni russkikh krest'yan v poreformennuyu epokhu // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2012. № 4 (18). Ch. I. S. 177-179.
  12. Shagdurova I. N. Rol' Russkoi Pravoslavnoi Tserkvi v integratsii buryat v administrativno-politicheskuyu sistemu Rossiiskoi imperii // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2012. № 4 (18). Ch. I. S. 194-197.
  13. Shadrina A. V. Pretsedenty naznacheniya zhalovaniya donskomu dukhovenstvu v XIX veke: k probleme material'nogo obespecheniya dukhovnogo sosloviya v Rossiiskoi imperii // Istoricheskie, filosofskie, politicheskie i yuridicheskie nauki, kul'turologiya i iskusstvovedenie. Voprosy teorii i praktiki. Tambov: Gramota, 2012. № 7 (21). Ch. III. S. 213-217.

Procedure of Scientific Articles Publication | To Show Issue Content | To Show All Articles in Section | Subject Index

© 2006-2024 GRAMOTA Publishers

site development and search engine optimization (seo): krav.ru